Kertépítés

Kertépítő cégünk Budapesten és környékén végez kertépítő munkálatokat. Munkánk során törekszünk arra, hogy megbízóink igényeinek figyelembevételével és a terület lehetőségeinek kiaknázásával olyan stílusú kertet alakítsunk ki, melyet megbízónk magáénak érez, s melyben valóban otthon érezheti magát.

A kertek építésekor először egy személyes megbeszélésen felvesszük a kert műszaki adatait, majd a kert stílusát és a megrendelő igényeit egyeztetve elkészítjük az árajánlatot, valamint szükség esetén a látványtervet is. Az ingyenes árajánlat elfogadása esetén kezdjük meg a munkálatokat.

A kertépítés során igény szerint az alábbi feladatokat végezzük:

  • Zöldfelület létesítése: gyepszőnyegezés vagy fűmagvetés
  • Növények telepítése, sövénytelepítés
  • Automata öntözőrendszer építése
  • Kerti tavak, csobogók megalkotása
  • Ingatlanon belüli burkolatok készítése
  • Gépi és kézi földmunkavégzés, tereprendezés

Gyepszőnyegezés, füvesítés

Gyakran merül fel a kérdés, hogy a zöld felület kialakítása fűmagvetéssel vagy gyepszőnyeg telepítéssel történjék-e. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai is a másikkal szemben. Általánosságban elmondható, hogy a füvesítés többnyire olcsóbb, a gyepszőnyeghez az öntözőrendszer is szinte nélkülözhetetlen. A gyepszőnyegezés ezzel szemben azonnali és látványos eredménnyel jár, és míg a fűmagvetésre az őszi időszak javasolt, a gyepszőnyegezés márciustól október végéig végezhető.

Az általunk telepített gyepszőnyegre az első nyírásig garanciát vállalunk rendeltetésszerű használat és öntözőrendszer mellett.

Növénytelepítés

A telepítendő növények fajtáját meghatározza a kert stílusa, a növények magassága, a kert gondozására fordítandó idő, valamint az, hogy az adott terület mennyire van kitéve az időjárás szeszélyeinek.

Kicsi és olcsó vagy nagy és költséges?

Gyakran a legnagyobb problémát az okozza megrendelőink számára, hogy inkább a kis, s ezáltal olcsóbb növényeket válasszák, s várják ki, míg megnőnek, vagy egyből a nagyobb, látványos növények mellett döntsenek, melyek azonban költségesebbek is. Eddigi tapasztalataink alapján a kisebb növények használatával a költségek 25 százaléka spórolható meg, ez azonban kompromisszumokkal jár: a kertnek nincs készérzete, a látképet sok apró, hosszabb-rövidebb idő alatt kifejlődő növények tarkítják.

Végtelen kínálat

Fontosnak tartjuk, hogy megbízóinkat megismertessük a lehetőségek széles tárházával. Annak ellenére, hogy a köztudatban a kínálat kimerül az örökzöldekben és a közismert fajtákban, ma már rendkívül sokszínű a választék. Árajánlatadáskor szükség esetén illusztrációt is küldünk a növényekről.

Az általunk beszerzett és elültetett növényekre eredési garanciát vállalunk, melynek részleteiről kérjük, érdeklődjön.

„Hozott anyagból is”

Gyakran előfordul, hogy ügyfeleink ajándékba kapott vagy kertészetben vásárolt növény beültetését kérik. Természetesen ezt a feladatot is elvállaljuk, de a kór- és károkozókra ilyen esetben garanciát nem tudunk vállalni.

Sövénytelepítés

A sövénytelepítést általában azért kérik megbízóink, hogy kitakarjon egy falat, védjen az utca zajától vagy biztosítsa a magányt a szomszédoktól. Ma már rendkívül széles azon növények választéka, melyeket sövényként használhatunk, így nem ragaszkodunk feltétlenül a közismert örökzöldekhez. A telepítendő fajtát az ügyfél igényei, valamint a talaj minősége és a tájolás alapján határozzuk meg.

Automata öntözőrendszer telepítése

Az öntözőrendszer megoldást nyújt a pörgő vízórára és az egyenetlenül öntözött területekre, emellett használata rendkívül kényelmes. A terület nagyságától és a szórófejek fajtájától függően átlagosan 30% vizet takaríthatunk meg. Egyetlen hátránya bekerülési költsége, melyet a terület nagysága és tagoltsága, az üzemi víznyomás, a talaj határoz meg, valamint az is fontos szempont, hogy kútról vagy hálózati vízről történik-e az öntözés.

Az automata öntözőrendszerekre rendeltetésszerű használat mellett a gyári garancia 15 év. A hosszú élettartam fenntartása érdekében ajánlott az őszi víztelenítés és a tavaszi beüzemelő karbantartás: a fejek szűrőinek átnézése, a vezérlőrendszer és az esőérzékelő ellenőrzése.

Az általunk épített öntözőrendszerre féléves garanciát vállalunk rendeltetésszerű használat mellett.

Kérjen ingyenes árajánlatot!