Öntözőrendszer telepítése

Az öntözőrendszerek nem csupán ahhoz járulnak hozzá, hogy kertünk mindig zöld és friss legyen, hanem az öntözési költségekhez is. Ennek oka egyfelől az optimálisabb elosztás, másfelől az, hogy hajnali öntözés esetén jóval kevesebb víz párolog el – így jellemzően akár 30 százalékkal is csökkenthetjük vízszámlánkat. Emellett az öntözőrendszer használata rendkívül kényelmes, más kérdés azonban, hogy bekerülési ára meglehetősen magas.

Hogy a bekerülési költség pontosan mennyi, azt számos paraméter befolyásolja, így a terület nagysága és tagoltsága, az üzemi víznyomás, a talaj, valamint hogy az öntözés kútról vagy hálózati vízről történik-e. Kútról történő öntözéskor olyan járulékos műszaki kiadásokkal kell számolni, mint a szivattyú, a nyomáskapcsoló és a szűrő.

Munkatársaink ezért előbb ingyenesen felmérik a területet, ahova megbízónk öntözőrendszer telepítését tervezi. Ekkor a vízvételi lehetőségeket is megtekinti, és nyomáspróbát is végeznek. A kert és az ügyfél igényei alapján ekkor születik döntés arról is, hogy automata vagy manuális vezérlővel működjön-e az öntözőrendszer, illetve hogy milyen egyéb kiegészítőket célszerű használni (pl. eső- és szélérzékelő).

Az árajánlat elfogadását követően kezdődik meg a telepítés, mely során, ha meglévő kertről van szó, ügyelünk arra is, hogy minél kisebb kárt okozzunk a már meglévő gyepterületen és az ágyásokban.

Kérjen ingyenes felmérést öntözőrendszer telepítésére!